Durerea cu laudă

      Comments Off on Durerea cu laudă

Uneori, ţi se pare că toată lumea se prăbuşeşte asupra ta dintr-o dată. Problema coloanei soţului meu ameninţa să-l lase un infirm neajutorat. Socrul meu murise. Banii, fiul nostru cel mai mare, avea hemoragie şi tre­buia să fie operat. Atunci s-a întâmplat …

O pană m-a forţat să opresc pe dreapta. Îmi amintesc că m-am aplecat să pun cricul şi următorul lucru pe care îl ştiu a fost când mă adunam de pe jos de pe marginea şoselei. Mă lovise o maşină.

Doar două ore mai târziu m-a lovit durerea – o durere extremă, asociată cu greaţă, trecea de la umăr în tot corpul, lăsându-mi tot capul zdruncinat. “Probabil e vorba doar de un muşchi întins”, a spus doctorul.

Două săptămâni mai târziu, eram imobilizată de spasme dureroase atât de puternice, încât îmi pierdeam cunoştinţa. Am fost internată timp de o lună, apoi ţintuită la pat şase luni, cu o durere atât de intensă, încât eram aproape dependentă de morfină. Mai târziu, un medic din Edmonton a spus că n-a văzut niciodată o reacţie atât de severă la o lovitură şi a exclamat: “Aţi fi pu­tut muri pe loc!” Datorez viaţa faptului că eram într-o foarte bună condiţie fizică. Corpul meu pur şi simplu s-a îndoit, în loc să se rupă! Dar ca rezultat al stresului pe care îl experimentam, am făcut fibromialgie, o boală care mă forţează acum să trăiesc în durere continuă.

La început, am luptat, am devenit depresivă şi mă simţeam o povară pen­tru familie. Atitudinea mea negativă punea un zid între mine şi Dumnezeu. Dar când am început să citesc şi să mă rog, am ajuns să-mi dau seama că eram responsabilă pentru sănătatea şi fericirea mea. Trebuia să-mi accept starea şi să-mi trăiesc viaţa în limitele mele. Valoarea mea nu era legată de realizările mele.

Cred că Dumnezeu este pe cale de a mă vindeca. Poate că niciodată nu voi fi complet eliberată de durere. Minunea este că El îmi dă o atitudine de laudă care depăşeşte durerea. Când încep să-mi număr binecuvântările – când mă concentrez să-L laud – nu mai observ durerea.

Pentru ce eşti recunoscător astăzi? Cum poţi trăi având o atitudine de laudă toată ziua?

Autor: Debby Bullock – Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Comentarii