Crezând în legile naturii

      Comments Off on Crezând în legile naturii

”Şi acum mi se topeşte sufletul în mine şi m-au apucat zilele suferinţei.

Noaptea mă pătrunde şi-mi smulge oasele, durerea care mă roade

nu încetează.” Iov 30,16.17

Ceva nu era în regulă. În ciuda unui diagnostic clar şi a unei medicaţii potrivite, Audrey Watts nu se simţea mai bine. În loc de aceasta, durerile articulare, înţepenirea şi slăbiciunea musculară îi afectau mâinile, braţele şi picioarele. Durerea îi creştea incapacitatea de mişcare, ţinând-o legată de scaunul cu rotile şi neputând să facă nici cele mai simple lucruri în casă.

Soţul ei păstorea un centru de sănătate, aşa că ea ştia “regulile de sănătate” şi se conforma multora dintre ele. Ca un ultim resort disperat, după lungi ani de suferinţă, Audrey s-a în­cadrat într-un program de trei săptămâni în cadrul Centrului de Stil de Viaţă Weimar. Acolo a avut o dietă fără uleiuri rafinate, fără hrană bogată în grăsimi şi zahăr rafinat. A consumat din abundenţă hrană vegetariană proaspătă şi neprocesată. Rutina ei zilnică includea câteva tratamente de hidro- terapie, exerciţiu fizic şi reînnoire spirituală. La sfârşitul celor trei săp­tămâni, Audrey se simţea mai bine decât se simţise în câţiva ani. Putea să se mişte, având dureri mai puţine şi chiar să facă ceva exerciţiu fizic.

Acasă a pus în practică principiile învăţate. Concentrându-se la a trăi conform tuturor celor opt legi ale sănătăţii, ea a început să elimine din viaţa ei toate activităţile care o stresau, gătea doar hrană naturală, nerafinată, făcea exerciţiu fizic zilnic afară în aer curat şi la lumina soarelui, bea cantităţi adecvate de apă şi continua tratamentele de masaj şi hidroterapie. Pentru ea, cumpătarea însemna să nu facă mai mult decât putea şi să înveţe să se re­laxeze şi să se odihnească corect, ca şi un somn de bună calitate. În fiecare zi îşi reînnoia umblarea cu Isus şi încrederea în Dumnezeu.

Pe zi ce trecea avea mai puţină imobilitate şi durere. După un an, nu mai lua medicamente pentru durere, nu mai prezenta nici un simptom şi deţinea o slujbă care nu o solicita prea mult. Simptomele dureroase cresc dacă alunecă înapoi în vechile obiceiuri rele, dar remediile naturale ale lui Dumnezeu lucrează con­tinuu un miracol în viaţa ei.

Nu există nici un dubiu în mintea lui Audrey despre adevărul acestui ci­tat: “Legile naturii sunt divine şi… doar ascultându-le, sănătatea poate fi recăpătată sau păstrată” (Divina vindecare, p. 91).

Doamne, Iţi mulţumesc pentru incredibila putere de restaurare pe care o are corpul meu, urmând legile naturii date de Dumnezeu!

Autor: Dawna Sawatzky, Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Sursă imagine: healthylifestyleexpo.com

Comentarii