Fasolea miracol

      Comments Off on Fasolea miracol
soia boabe fasole

Dicţionarul Webster defineşte miracolul ca fiind “un eveniment extraordinar, manifestând intervenţia divină în afacerile omeneşti”. De obicei, ne gândim la miracole ca la evenimente care sunt dincolo de înţelegerea noastră omenească, limitată, a lumii naturale. Ele ne inspiră teamă si ne aduc pe genunchi în prezenţa umilitoare a puterii şi îndurării lui Dumnezeu, la fel ca într-o vindecare spontană a unei boli care ameninţă viaţa.

Dar cei mai mulţi dintre noi recunosc că chiar unele întâmplări uşor de cxplicat, zilnice, reflectă în aşa fel bunătatea şi măreţia lui Dumnezeu, încât conţin o urmă de miraculos. Nu contează că ştiinţa explică cum au loc. Ele încă ne opresc respiraţia şi ne umplu cu admiraţie în acelaşi timp, fie că este plânsul unui nou născut, fie un curcubeu perfect.

Dar unele miracole par să scape atenţiei noastre, pentru că nu ne uităm prea bine sau uităm că darurile lui Dumnezeu nu cutremură totdeauna pământul.

Nutriţioniştii care studiază dietele bazate pe plante au găsit un astfel de “miracol.” Fasolea soia (soia boabe) este cea mai bogată plantă în proteine de cea mai bună calitate. Ieftină şi uşor de cultivat, ea produce de 20 de ori mai multe proteine la hectar decât un hectar folosit pentru creşterea vitelor. Atât de multilaterală este fasolea soia, încât, într-o formă sau alta, poate apărea în aproape orice fel de mâncare. In această fasole mică, se află o serie de substanţe naturale, care au efecte de protejare a sănătăţii, câştigând fasolei soia porecla de “fasolea miracol”. Oamenii de ştiinţă au descoperit în soia substanţe numite izoflavone, care nu apar în nici o altă hrană obişnuită. S-a descoperit că ele au o legătură cu reducerea riscului de cancer, boli de inimă și osteoporoză.

Un miracol? Dicţionarul Webster poate să nu fie de acord că soia îndeplineşte cea mai strictă definiţie a cuvântului. Dar oamenii lui Dumnezeu știu că adevăratul miracol este dorinţa Lui nesfârşită de a ne binecuvânta cu daruri pentru bunăstarea şi fericirea noastră. Fiecare dintre aceste daruri este un semn miraculos al marii Sale dragoste pentru noi. Ele vin în pachete mici sau mari şi deseori ne scapă din vedere. Dar vieţile noastre sunt îmbogăţite efmd recunoaştem şi suntem recunoscători pentru fiecare dar – fie că este vindecare, un bebeluş, un curcubeu sau o sămânţă mică, maronie.

Doamne, invaţă-mă să văd marile daruri cu care Tu îmi binecuvântezi viaţa şi să fiu totdeauna recunoscător pentu lucrurile bune pe care le oferi.

Autor: Mark&Virginia Messina – Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Comentarii