Vindecă îngrijorarea cu un cântec!

      Comments Off on Vindecă îngrijorarea cu un cântec!

”De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi cu privire la viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mănca, nici cu privire la trupul vostru, găndindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Viaţa este mai mult decât hrana ş trupul mai mult decât inbrăcămintea”. Luca 12,22.23

J.C. Penny, geniul din spatele uneia dintre cele mai mari reţele de magazine din lume, îşi construise afacerea la un nivel de multimilionar de dolari, când a pierdut 40 de milioane de dolari în crashul financiar din 1929. Trei ani mai târziu, când avea 56 de ani, a trebuit să vândă tot ca să-şi plătească datoriile, rămânând de-a dreptul falit. Se îngrijora atât de mult, încât nu mai putea dormi. Stresul din cauza oboselii sale cronice i-a slăbit sistemul imunitar şi a suferit o recădere de varicelă, din cauza virusului care rămăsese inactiv în organismul său de când avusese boala în copilărie. Recurenţa acestui virus, numită “şindrilă”, cauzează durere severă. A fost in­ternat la Sanatoriul din Battle Creek şi i s-au administrat sedative, dar toată noaptea se răsucea de pe o parte pe alta. Dărâmat din punct de vedere fizic şi psihic, era copleşit de teama de moarte şi a scris scrisori de rămas bun soţiei şi fiului său, pentru că nu mai spera să trăiască până dimineaţa.

Apoi, a fost trezit de cântecul angajaţilor care cântau în capela spitalului: “Nu te înspăimânta, orice ar veni. Dumnezeu va avea grijă de tine…”. Urmărind muzica spre locul din care venea, a mers uşor până în rândul din spate. Dl. Penney spunea că în acel moment s-a întâmplat ceva ce nu putea explica. “Am simţit ca şi cum am fost pe loc ridicat din întunericul temniţei în lumina caldă şi strălucitoare a soarelui. Am simţit puterea lui Dumnezeu cum n-o simţisem niciodată mai înainte. Mi-am dat seama că eu eram cel responsabil pentru toate necazurile mele. Ştiam că Dumnezeu, cu dragostea Sa, era acolo, ca să mă ajute. De atunci şi până astăzi, viaţa mea a fost eliberată de îngrijorare. Am 71 de ani şi cele mai dramatice şi mai glorioase minute din viaţa mea au fost cele petrecute în acea dimineaţă în capelă.”

Ca rezultat al reînnoirii minţii prin puterea cântecului, dl. Penny a con­tinuat să-şi reconstruiască imperiul lui financiar mult peste un miliard de do­lari şi şi-a sărbătorit împreună cu familia şi prietenii cea de-a nouăzeci şi cincea aniversare.

Când eşti ispitit să te îngrijorezi, la ce cântec te-ai putea gândi sau ce cântec ai putea cânta, ca să îndepărtezi stresul?

Autori: Jan W. & Kay Kuzma, Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Comentarii