O gură de aer curat

      Comments Off on O gură de aer curat
Tot ce are suflare să laude pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul!” – Ps. 150,6

Punându-mi la repezeală treningul, ies afară în lumina clară a dimineţii. Aerul împrospătat de rouă îmi răcoreşte obrajii. Faţa mi se strânge. Mă îndrept pe potecă în jos, crescând viteza în timp ce înaintez. Aer proaspăt de dimineaţă – e ceva special în asta. Inspirând adânc, simt aerul răcoros şi curat alunecându-mi în corp. O respiraţie adâncă duce la alta, până când mă simt înviorat. Reîmprospătat. Aproape că mi se pare că este viaţă în aer.

Aer. E atât de obişnuit. Totuşi, este cel mai vital element din tot mediul meu înconjurător. Merg prin el. Merg cu el. II filtrez şi iau din el oxigenul pentru celulele mele. îmi linişteşte mintea şi îmi coboară tensiunea. Aerul ajută la scăderea colesterolului şi chiar încetineşte formarea cataractei la nivelul ochilor.

Studiile au arătat că, în ciuda faptului că are doar a patruzecea parte din greutatea corpului meu, creierul meu are nevoie de oxigen de cinci ori mai mult decât oricare organ din corpul meu.

Aceste respiraţii adânci de dimineaţă în aer proaspăt îmbunătăţesc ca­pacitatea mea de a gândi, promptitudinea şi condiţia mea fizică. Ce mod de a începe o zi!

Deseori, după ce petreci cea mai mare parte a zilei înăuntru, este uşor să-ţi pierzi vigilenţa. O încăpere închisă, supraîncălzită şi aglomerată are mai puţin oxigen şi de multe ori o concentraţie ridicată de produse chimice no­cive. Ceea ce este de făcut în asemenea situaţii este să ieşi afară pentru o plimbare scurtă sau să deschizi fereastra pentru aer curat şi proaspăt. După câteva minute vei vedea că mintea ţi se trezeşte, nivelul energiei tale sporeşte şi dispoziţia ta este gata pentru acţiune.

Dacă îţi dai seama de-a lungul zilei că te simţi irascibil faţă de familie, dacă simţi că creierul nu mai reacţionează, dacă ai obosit să tot fii coerent doar pe jumătate, ia o pauză de aer curat! Soluţia la problema ta poate fi la fel de simplă ca respiraţia.

Doamne, ajutd-mă să îmi aduc aminte întotdeauna, în timp ce inspir aer curat şi proaspăt, că Tu eşti suflarea de viaţă pentru sufletul meu!

Sursa text: Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Sursa imagine: freshairfurnace.ca

Comentarii