Dublul efect al vindecării

      Comments Off on Dublul efect al vindecării

Dale Shickls a căzut într-o depresie adâncă, după ce a avut o operaţie de bypass. El şi-a pierdut orice speranţă de viaţă, spunând că nu mai are pentru ce să trăiască. Apoi, într-o zi, când pescuia pe un debarcader în Florida, a văzut un pelican prins în capcană, care murea pe stânci. L-a salvat, luându-l acasă şi având grijă de el până s-a vindecat. De atunci, Dale Shields şi-a dedicat viaţa salvării miilor de păsări rănite de elicoptere sau de plase de pescuit. Este numit “omul pelican”.

Faptul uimitor este că, ajutându-i pe alţii, s-a ajutat singur şi a descoperit “dublul efect al vindecării”. Salvând păsările neajutorate, el a sfârşit prin a se salva pe sine. El a găsit un motiv să trăiască. “Aceste păsări au nevoie de mine”, spunea el. “Cineva trebuie să ajute păsările în nevoie.”

Dacă oamenii ar descoperi dublul efect al vindecării şi i-ar căuta pe cei în nevoie, în loc să se concentreze asupra lor înşişi şi a condiţiei lor mi­zerabile!… Abraham Lincoln a spus că îndepărtarea durerii altora duce la în­depărtarea propriei dureri.

Dr. Karl Menninger, faimosul psihiatru, a ţinut odată o conferinţă despre sănătatea mintală şi răspundea întrebărilor din sală.

“Ce aţi sfătui pe cineva să facă”, a întrebat un om, “dacă acea persoană simte apropierea unei crize nervoase?”

Cei mai mulţi oameni se aşteptau ca el să răspundă: “Să meargă la un psihiatru”. Spre uimirea lor, el a spus: “Incuie-ţi casa, mergi de-a lungul căii ferate, găseşte pe cineva în nevoie şi fă ceva ca să ajuţi acea persoană.”

Îmi place gândul pe care îl exprimă Ellen G. White: “Facerea binelui este o lucrare din care beneficiază atât dătătorul, cât şi primitorul. Dacă uiţi de eul tău în interesul pentru alţii, câştigi victoria.asupra infirmităţilor tale. Sa­tisfacţia pe care o vei realiza în facerea binelui te ajută mult în recuperarea tonusului sănătos al imaginaţiei. Plăcerea dc a face bine animă mintea şi vi­brează prin întreg corpul” (Testimonies. vol. 2, p. 534).

Te provoc să începi să-i slujeşti pe alţii şi să experimentezi pentru tine însuţi dublul efect al vindecării!

Doamne, dă-mi inima samariteanului milos, ca să-i slujesc pe alţii în mod neegoist.

Autor: Antonio M. Rosario– Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Comentarii