Prins cu hipertensiune arterială

      Comments Off on Prins cu hipertensiune arterială
start nou

Tensiunea dv. arterială este destul de ridicată. V-a consultat un medic?” Aceasta a fost prima avertizare că aveam hipertensiune. Participând la o convenţie naţională în San Francisco, m-am trezit atras de un stand de verificare a sănătăţii din holul de expoziţii al Centrului Moscone Convention. De atunci am aflat că, uneori, datorită unei boli de inimă, apare moartea subită. Plin de teamă, m-am dus la telefon să-l sun pe un prieten care era medic.

Tatăl meu murise de inimă doar la 10 zile după ce mama mea a murit din cauza diabetului şi depresiei nervoase. Desigur, moştenisem gene de la părinţii mei. Soţii ambelor mele surori au suferit accidente vasculare cere­brale. Acum m-am descoperit suferind de hipertensiune arterială şi nu vroiam s-o am!

Auzind de stilul de viaţă bazat pe medicină naturistă, predat la Institutul Weimar, l-am contactat pe Dr. Vernon Foster, care m-a îndemnat să intru în programul de stil de viaţă NEW-START, care tocmai începuse. In timp ce-l frecventam, am învăţat cele opt remedii naturale, care m-au pus pe calea unei sănătăţi mai bune: nutriţie, exerciţiu fizic, apă, soare, cumpătare (stăpânire de sine), aer, odihnă şi încredere.

Optzeci la sută din oameni pot să înceteze să mai ia medicamente pentru hipertensiune în mai puţin de trei săptămâni. După ce am adoptat o dietă din plante integrale şi exerciţiu fizic regulat, am observat o scădere constantă a greutăţii mele, a tensiunii arteriale şi a colesterolului. Peste aproximativ zece ani, am fost binecuvântat cu o sănătate bună. Acum, tocmai m-am întors dintr-o drumeţie cu rucsacul în spate, de 60 km, din Deşertul Rogue Rivers. Acum zece ani, nu cred că aş fi reuşit aşa ceva!

Vestea bună este că nu trebuie să fii ceea ce eşti. Eu şi tu ne putem lua viaţa în mâini chiar acum. Îţi poţi folosi puterea de alegere, ca să selectezi hrana naturală şi sănătoasă şi să alegi un sistem imunitar puternic. Chiar şi mărturia unui creştin este mai eficientă. Isus a venit ca “să avem viaţă şi s-o avem din belşug” (loan 10,10).

Urmezi principiile de sănătate date de Dumnezeu, astfel încăt să te poţi bucura de viaţa din belşug, pe care Isus vrea s-o avem?

Autor: Henry C. Martin– Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

 

Comentarii