Obiceiul de a fi fericit

      Comments Off on Obiceiul de a fi fericit

Fericirea este un fluture iluzoriu. Dacă este urmărit în mod direct, zboară mereu dincolo de posibilitatea noastră de a-l atinge. Dar, dacă stăm liniștiți, mulțumiți cu ceea ce avem, e mult mai probabil că ni se va așeza pe umăr. Poate de aceea doar 10-15% dintre americani se consideră cu adevărat fericiți.

După cum spune John Powell (autorul cărții Happines Is an Inside Job – Fericirea este o chestiune de interior), ”fericirea nu este ca și cum ai pune nu știu câte monede într-o mașină-dătătoare de fericire, apoi, deodată, apare o acadea de fericire!”. Fericirea, spune el, este o chestiune de interior. În măsura în care credem că fericirea va veni din lucrurile din afară sau de la alte persoane, visurile noastre sunt destinate să moară.

Un fapt trist este că aproape jumătate din primele căsătorii și 65% din căsătoriile contractate a doua oară sfârșesc în divorț! Deziluzia pare să urmeze tot timpul, când ne așteptăm ca cineva (cum ar fi tovarășul de viață sau prietenul) sau ceva (cum ar fi faima sau averea) să ne facă fericiți.

Totuși, suntem cu toții capabili să căpătăm obiceiul de a fi fericit, indiferent de lumea deprimantă în care trăim. Când ne uităm la televizor și vedem ce se întâmplă în jurul nostru – copii și soți abuzați, dependență de chimicale, sarcini la adolescente, bande, penitenciare pline, războaie, SIDA – nu este surprinzator că Organizația Mondială a Sănătății a arătat că depresia este cea mai răspândită boală din lume. O treime dintre americani se trezesc deprimați în fiecare zi. Dar nu trebuie să fii asemenea lor!

Ești fericit cu munca pe care o faci? Aceasta poate fi cea mai importantă întrebare care se poate pune, legat de așteptările de la viață. Dacă nu îți place ceea ce faci, va trebui fie să încerci să-ți placă, fie să îți cauți altă slujbă.

Ești fericit acasă? Invită-L pe Hristos înăuntru. ”Cu Isus în familie, fericit cămin, fericit cămin!”

Ești fericit cu tine însuți? Poți deveni persoana care, tu și Dumnezeu, doriți să devii. Dar indiferent de ceea ce ești, Isus te iubește. De ce să nu îți placă de tine, dacă lui Dumnezeu Îi place deja?

Așa că, în timp ce începem călătoria noastră spre o viață mai vibrantă, îți doresc un an nou și fericit. Nu doar astăzi sau doar în timpul lunii ianuarie, ci de-a lungul întregului an și până la revenirea lui Isus. Alege fericirea și trăiește!

Alege fericirea. Hotărăște-te să înlocuiești fiecare gând negativ cu gânduri despre binecuvântările lui Dumnezeu. Și vei putea să ai un an nou și fericit!

Autor: DeWitt S. Williams – Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești”

Comentarii