Năzuiește!

      Comments Off on Năzuiește!
Varf munte escaladare

Dacă nu ai nici o viziune asupra potenţialului tău, nu ai nici o speranţă de victorie. Circumstanţele îţi vor controla viaţa, şi te vei găsi stând pe margine. Trebuie să urci munţii din viaţa ta şi să dai tot ce ai mai bun.

Peter Nelson, un dentist de 45 de ani din San Luis Obispo, California, a fost rugat să se alăture unei expediţii care urca pe muntele Everest, de 8848 m. Era foarte neobişnuit ca un om de vârsta sa, care nu era un alpinist profesionist, să fie rugat să se alăture echipei de zece membri. Dar pentru că a avut un stil de viaţă sănătos, vegetarian, el era unul dintre cei mai potriviţi.

În ultima parte a urcuşului, dorind ca cineva să dea un ritm bun, grupul l-a pus în frunte pe Peter. Sperând să ajungă să poposească la popasul 4, în acea noapte, şi să termine urcuşul spre vârf, de încă 700 m, în ziua următoare, el a împins urcuşul cu aproape 2 000 m în acea zi.

În timp ce se apropia de popasul 4, plămânii lui au început să se umple cu fluid datorită răului de altitudine (edem pulmonar), care uneori ucide în 20- 40 de minute. El a petrecut noaptea treaz, respirând oxigen, luptând pentru fiecare respiraţie, şi rugându-se.
Dimineaţa a început călătoria de coborâre a muntelui, în timp ce echipa sa a mers în vârf fără el.

Când a fost întrebat cum s-a simţit după ce a eşuat în a atinge vârful, el a răspuns: “Victoria se află în alergarea în concurs. Am avut ocazia să urc pe Everest. Ar fi fost minunat să ajung în vârf, dar ceea ce este cel mai important este să urci munţii vieţii tale cu curaj şi bucurie.”

Ce “munţi” îți stau în faţă astăzi? De ce să nu- L rogi pe Dumnezeu să-ţi dea curajul şi bucuria Sa pentru urcuş?

Autori: Jan & Kay Kuzma – Devoțional de sănătate 1998 – Dacă vrei să trăiești

Comentarii