Importanța meselor împreună cu familia

      Comments Off on Importanța meselor împreună cu familia

Neglijarea meselor împreună cu familia te poate împiedica să ai o sănătate mai bună, să ai o greutate optimă, să ai relații sociale sănătoase, să ai note bune la școală și îți poate crește șansele de expunere la droguri, tutun sau alcool.

Statisticile arată că un copil poate fi cu 35% mai puțin predispus să dezvolte tulburări de alimentație, 24% mai multe șanse să mănânce mai sănătos, 12% să nu dezvolte obezitate iar adolescenții sunt mai puțin predispuși la depresie dacă iau cel puțin o masă împreună cu familia. Nu doar copiii sunt afectați de lipsa meselor luate în familie. Acest lucru se aplică la toate vârstele, rasele, nivelurile de educație sau de venit.

De asemenea, o masă în familie poate fi oportunitatea perfectă pentru a expune copiii la mâncăruri sănătoase și de a le dezvolta gusturile. Iar pentru adulți, aceasta poate reprezenta o oază de relaxare și de scăpare din stresul zilnic. Partea economică este și ea importantă. Mâncarea gătită acasă e cu mult mai ieftină decât cea din oraș! Și muuult mai sănătoasă!

Mâncăm în fiecare zi. Haideți să ”recucerim” masa împreună cu familia în săptămâna următoare și să facem din asta un obicei. Găsește o masă în care toată lumea din locuința ta să stea și să mănânce împreună. Oprește televizorul, calculatorul sau pune deoparte telefonul mobil și încearcă să comunici cu ceilalți, să împărtășești ce ți s-a mai întâmplat, să-i asculți și astfel să întărești relațiile familiale.

Nu doar că vei crește nivelul de sănătate al familiei tale, dar vei observa că nimeni nu o să mai vrea să părăsească masa!

Surse:

  • https://www.youtube.com/watch?v=JlqkwpsYN80
  • https://www.human.cornell.edu/pam/outreach/upload/Family-Mealtimes-2.pdf
  • http://www.health.com/health/gallery/0,,20339151,00.html

Comentarii