Să îmbătrânim sănătos

      Comments Off on Să îmbătrânim sănătos
Imbatranim sanatos

Puternicul conducător stătea singur, întristat de realitatea morţii iminente. Visul vieţii sale se întindea sub el, în splendoare uimitoare şi frumuseţe inspiratoare. Inima lui sănătoasă tresărea înăuntrul lui, când se gândea la intrarea în Ţara Făgăduinţei, dar mintea lui limpede ca şi cristalul îi amintea că nu va pune piciorul în Canaan.

Moise stătea pe Muntele Nebo într-o bună sănătate, aşteptând să moară! Vederea lui, perfectă la vârsta lui înaintată, a preluat în viziune scena dinain¬tea lui. N-a trebuit să se uite cu greu sau să-şi potrivească ochelarii. Deşi tocmai terminase de urcat muntele, nu simţea nici un fel de oboseală, nici inima nu-i bătea tare din cauza urcuşului.

“Vederea nu-i slăbise şi puterea nu-i trecuse”. La 120 de ani, Moise se bucura de o sănătate bună, o mărturie vie a rezultatului urmării planului lui Dumnezeu în privinţa stilului de viaţă. Nu exista nici un motiv fizic pentru moartea lui Moise, doar motiv spiritual. Dumnezeu îi spusese că nu va intra în Canaan, pentru că lovise stânca de două ori. După cum viaţa lui fusese un exemplu al rezultatului ascultării de legile naturale ale lui Dumnezeu, tot aşa, acum, moartea lui va fi un exemplu pentru neascultarea poruncilor spirituale ale lui Dumnezeu.

Astăzi, când cineva este diagnosticat cu polipi de colon, reacţia tipică este: “Ei, toată lumea face asta când ajunge la 60 de ani; este doar o parte din îmbătrânire”. Când un doctor informează un pensionar că are cataractă şi are nevoie de o operaţie scumpă, care este răspunsul? “Ei, ar fi trebuit să ştiu că aşa se va întâmpla. Cataractele sunt o parte din îmbătrânire.”

Dar este oare aşa? Iată câteva citate interesante: “Ascultarea de Legea lui Dumnezeu în fiecare aspect îi va salva pe oameni de la… orice fel de boală” (Temperance, p. 228). “Fiecare practică ce distruge energiile fizice, mintale sau spirituale este un păcat” (Divina vindecare, p. 91). “Povara păcatului, cu neodihna şi dorinţele sale nesatisfăcute, stă chiar la temelia unei game largi de boli de care păcătosul suferă” (Testimonies, voi. 4, p. 579).Poate că nu vârsta înaintată este de vină! E ceva care ne dă de gândit, nu-i aşa?

Boala şi suferinţa fizică nu trebuie să fie o parte aşteptată în îmbătrânire, dacă vă menţineţi corpul în planul de stil de viaţă al lui Dumnezeu.

Comentarii